opremljenost
[ ultrazvučni uređaji ]
VOLUSON E8 4D

18. ožujka 2009. u Poliklinici pušten je u rad 3D/4D ultrazvučni uređaj Voluson E8, tvrtke General Electric.

Ovaj tip uređaja koristi se u trudnoći i ginekologiji, jer osim prikaza fizionomije ploda omogućava uvid u anatomiju i ponašanje ploda. Uređaj ima mogućnosti detaljne analize svih struktura ploda, koštanog sustava, mozga, srca, krvnih žila i unutarnjih organa (ultrazvučna tomografija, analiza srčane anatomije, color power Doppler...) što je važno u ranom otkrivanju anomalija ploda.

Uređaj generira 40fps (sličica u sekundi) te daje izvanredno vjeran video zapis. Ultrazvučnom pregledu može prisustvovati i otac, a budući roditelji dobivaju fotografiju i DVD snimku svog nerođenog djeteta.
3D GALERIJA
3D/4D ultrazvuk upotrebljava se i za izrazito preciznu dijagnostiku svih ginekoloških stanja. Neprikosnoven je za dijagnostiku anomalija maternice, dobroćudnih i zloćudnih tumora, izvanmaternične trudnoće itd. Upotrebom 3D Power Dopplera mogu se prikazati krvne žile organa ženskog reprodukcijskog sustava ili ginekoloških tumora. Na taj način moguće je vrlo rano procijeniti prirodu uočenih tumorskih promjena.

3D/4D ultrazvuk u liječenju neplodnosti omogućio je detaljan uvid u anatomiju ženskog reprodukcijskog sustava. Uz mogućnost volumnog automatiziranog mjerenja rasta folikula donio je ogroman napredak u liječenju neplodnosti, posebno u postupcima medicinski potpomognute oplodnje (IVF).

Upotreba 3D/4D ultrazvuka odobrena je i od najstrože komisije za lijekove i postupke u medicini (američke FDA) koja nije zabilježila nikakvu štetnost njegovom primjenom.
IZDVAJAMO

Na recepcijama Poliklinike možete kupiti poklon-bon za 4D ultrazvučni pregled kojim ćete posebno obradovati mlade bračne parove i buduće roditelje koji zasigurno žele imati "živu" snimku svog još nerođenog djeteta.
Ovaj originalni i nesvakidašnji poklon predstavlja trajnu uspomenu i vrijednost !